Vörös vagy fehér? Legyen mindkettő.

2023. augusztus 1.

Ha elég szép üvegybe tesszük a bort, akkor talán még azt is elnézi a kedves vevő, ha nem egy csúcsborról van szó... A piaci réseket ki kell tölteni, az igényeket ki kell elégíteni. Mik vannak... Nézek, mint hal a szatyorban...

 ...szóval állok, mint egy f'sz, nézek, mint a hal a szatyorban, hogy ez meg mi és miért? Nagyon kedves cuki eladólány meg nézi, hogy mit nézek és nagyon kedvesen megkérdezi, hogy miben segíthet. Csak nézelődöm - mondom, aztán megkérdezem, hogy van-e ember, aki ilyesmiket megvesz? A cuki eladólány meg nem érti a kérdést és őszintén válaszolja, hogy persze, viszik mint a cukrot. Igaz, hogy nem olcsó - mondja - de nagyon szép ajándék, meg otthonra is jó dísznek.

Nincs is annál szebb ajándék, mint egy szép üveg fehérbor, amiben van egy üveg szőlőfürt, amiben vörösbor van. Aki a fehéret szereti, az azt issza, aki vörösboros, az meg a vöröset. Aki meg szereti az elefántot, az kaphat üvegelefántba töltött bort, aki meg vitorlázni, az meg vitorlásosat. 

Na jó: De gustibus non est disputandum (ízlésről nem vitatkozunk). Elfogadom, hogy ez egy piaci rés, ki kellett tölteni. Biztos, van, aki szereti kiinni a bort az elefántból, vagy szimplán a szőlőfürtből, meg biztos van az a konyhaszekrény, vagy konyhai polc, amin jól mutat az ilyesmi. Nálam biztos nem lesz ilyen bor és előre szólok, ha valaki csak úgy fanból/jófejséből rászánja a pénzt, hogy meglep valami ilyesmivel, akkor azt azzal együtt kitessékelem.

Végezetül elnézést a fenti szövegben szereplő sok "ilyesmi" szóért. Próbáltam kultúráltan, finoman fogalmazni, talán nem valami sikeresen. Nagyon remélem, hogy senki nem érti félre a fenti sorokat és nem gondolja azt, hogy bármi negatív gondolatom van az "ilyesmik" gyártóival vagy elégedett vevőivel kapcsolatban.

 

 

 



« Vissza

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie ! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges.