Már vártam ezt az Angyalt

2023. augusztus 1.

Ez a kékkel suhintott angyalszárnyas címkés Tokaji Furmint az Angyal borászattól, pont olyan, mint amire számítottam. Röviden: jó. Hosszabban: tényleg jó.

Korábban írtam itt a Budapest Airport első borversenyéről. Ezen a meglehetősen nagyszabású borversenyen 4 borászat egy-egy bora lett a highlight. Ezek közül az egyik az Angyal borászat Aura nevű bora lett. Az az igazság, hogy ettől a borászattól nem ittam még semmit, úgyhogy volt bennem némi kíváncsiság. Nemrég, július végén volt egy nagy (hiperszuper, fergeteges) évfordulós rendezvény a reptéren, ahova elmehettem. Csütörtöki nap volt, másnap meló, meg autóval is voltam, úgyhogy az italokat hanyagolnom kellett, pedig olyan italválaszték volt, ami nem sokfelé fordul elő. Kárpótlásul viszont megtapasztalhattam a repülőtér régi termináljának (itt most nincs utasforgalom, de úgy hírlik nemsokára megint lesz) szenzációs hangulatát. A társaság és a vacsora is remek volt, de a slusszpoén akkor jött, amikor elindultam hazafelé. A kijáratnál a nagyon kedves hoszteszlányok adtak búcsúzásul egy üveg bort egy borostasakban. Ez a bor a képen látható Angyal Üzenet Furmint volt. Mi más lenne ez, ha nem egy angyali üzenet, úgyhogy otthon a telómmal kattintottam ezt a képet és természetesen meg is kóstoltam. A nem éppen optimális hőmérséklete ellenére is éreztem, hogy ez jó és el is szégyeltem magam a torkosságomért. Dugó vissza, hűtő felső polc, Márk barátom másnapra áthív...

Másnap, pénteken, napnyugta után, öten ittuk meg. Elfogulatlan, borsznobmentes és egybehangzó vélemény alapján: ez egy furmint... ez egy tokaji furmint... ez egy jó tokaji furmint. Ennyi dióhéjban.

Bonus track: címkekekec véleményem szerint a a címkén lévő angyalszárny szép és pont annyi, amennyi kell. Amúgy a repülőgépek kabinszemélyzete szinte pont ilyen kitűzőt visel az egyenruháján. A szárny ráadásul egy erős szó és erős motívum. Korábban valahol írtam már valamit az erős szavak és motívumok marketing erejéről. Ezekben van svung, falumbeliesen szólva. Ilyen többen közt a kulcs, ajtó, ablak, híd és kimondottan erős szó és motívum a szárny. Viszont ezt a kék festéksulintást hanyagoltam volna. Nem mint ha nem lenne jó, biztosan a bortípusokat próbálja megkülönböztetni, csak én kicsit másképp csinálnám.

 

 



« Vissza

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie ! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges.