"Ha szőlő telepítés, akkor Symbivit."

2022. október 9.

A növény egész életére szóló támogatást nyújtanak a szimbiózisban élő gombák. Telepíteni ma már csak így érdemes...

Közismert dolog, hogy az emberi testben is nagyszámú mikroorganizmus (baktérium) él, amelyek nélkül nem nagyon létezhetnénk. Mi emberek is már vagy 50.000 éve éldegélünk itt a Földön, de gyakorlatilag csak az utóbbi 50-60 évben terjedtedtek el a szintetikus antibiotikumok. Arra is szinte mindenki emlékezik, hogy anno, amikor valamilyen gyulladásos betegségre felírta az orvos a tetraciklin vagy a penicilin származék antibiotikumot, akkor lehetett készülni a hasmenésre, az emésztési zavarokra, a hajhullásra és az allergiás tünetekre. Az antibiotikumok ugyanis nem csak a gyulladáskeltő baktériumokat pusztították, hanem a hasznos bélbaktériumok számát is nagyságrendekkel visszavetették. Ezért mondogatta az orvos régebben: "tessenek enni sok aludttejet meg savanyúkáposztát". Manapság pedig már az egészséges embernek is ajánlottak a probiotikus, úgynevezett funkcionális élelmiszerek. Durva oka van ennek, de ezt most nem ragozom, viszont az anitibiotikus gyógyszerekhez eleve ajánlják a bélflórát regeneráló készítményeket. Ezután lássuk a szőlőt, hiszen kihívás ott is van, viszont szerencsére a megoldás is ott van a markunkban.

Mi is az a mikorrhiza?

A természetes mikorrhiza gombák a növényekkel szimbiózist alkotva mindkét fél számára különösen előnyös együttélést valósítanak meg. A növény a fotoszintézis során képződő cukrokkal és más szerves anyagokkal látja el a gombát. A gomba pedig a nagy micélium hálózatának köszönhetően megnöveli a növény víz- és tápanyag felvevő képességét. A mikorrhiza gombák által intenzíven támogatott növény ezért sokkal gyorsabban fejlődik, jobban ellenáll a kedvezőtlen környezeti feltételeknek és hatékonyabban tud védekezni a kórokozók ellen. Amúgy a szívó kártevők károsítását pedig jobban tolerálja de ez már csak hab a tortán.

Mit vár a termelő a szőlő telepítéskor?

A szőlő telepítés nagyon nagyon jelentős költséggel és munkával jár. Az alapos előkészítés az alap. Fajta-, szaporítóanyag megválasztás, a terület előkészítése, az ültetvény megtervezése, vadkár elleni védelem, stb. Az egésznek a koronája maga az ültetés. Ekkor nagyon sok minden eldől... Szóval mit vár a termelő? Természetesen azt, hogy a munkájának és a kiadásának a gyümölcse minél előbb beérjen, nagy legyen és édes - pestiesen szólva. A megtérülés egyik alapeleme, hogy az eltelepített növények legnagyobb része megmaradjon és ne nagyon kelljen bajlódni később a pótlásokkal. A másik pedig az, hogy mielőbb teremjen az ültetvény. A Symbivit ebben nyújt behozhatatlan előnyt a növénynek és sikert a termelőnek. Megfelelő használata ugyanis gyakorlatilag 100% eredést biztosít és a jóval ellenállóbb és erőteljesen fejlődő növények már a 2. évben termést adnak. A Symbivit használata a 3. évre bizonyosan megtérül és utána még legalább 30 éven keresztül támogatják a szőlőt a mikorrhiza gombák. 

Nem ragozom, egy képen ott van a lényeg:

A Symbivit használatát az elmúlt 10 év során számos sikeres telepítés igazolta. Egy kép ezek közül, amelyet nem én csináltam, hanem Őszi Tibor kollegám. Ez nem a szomszédos AGROcafé, de azért nem hagyhatom ki, hogy Tibivel sokéve vagyunk kollegák, de erről majd egyszer ott egyszer részletesen...

A Symbivit terméket az AGRO.bio Hungary Kft. forgalmazza, részletes termékleírás a cég internet oldalán. A cég vevőorientáltságát a kiszerelés széles választéka is mutatja, vagyis a Symbivit megvehető kisebb egységekben akár néhány tőke pótlásához, vagy igazán nagy adagban egy nagyobb ültetvény telepítéséhez. Részletes szaktanácsadással mindenkor készséggel állnak rendelkezésre az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselői.

 



« Vissza

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie ! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges.