Bottega Gold - az arany románca...

2022. szeptember 19.

A Bottega az italok Ferrari-ja vagy inkább Ferrero-ja. Elképesztően szép és megdöbbentően finom. Megvenni nem annyira egyszerű, viszont most megnyerhető...

A Ferrari-t nyilván mindenki ismeri, és a Ferrero-t is, ha nem is a névről, akkor a termékeiről bizonyosan. Ez a családi cég - amit Pietro Ferrero alapított 1946-ban - gyártja például a Nutellát. Elég sikeres a termék, eladnak belőle napi 1000 tonnát és a világ mogyorótermésének a negyede ebbe kerül. Jó marketingeseket is találhattak, mert összehozták a világ legismertebb és legsikeresebb marketing húzását a Kinder tojást, ami a többi Kinder termékkel együtt szép nyereséget termel. Csokoládé ügyben sem ismernek tréfát és a Ferrero (amely amúgy a világ 2. legnagyobb édesipari cége) készíti a világ talán legfinomabb csokoládéit. A kókuszkedvelők kedvence a Raffaello, a meggypártiaké a Mon Chéri. A gyönyörű arany labdácska, a kakaós-mogyorós Ferrero Rocher igazi ünnepi édesség. A számos termékük közül az én kedvencem a Pocket Coffee, de mi kávéhiénák már csak ilyenek vagyunk...

Szóval, amilyen elegáns dolog kibontani egy kis arany Ferero Rocher golyót és amilyen finom, kb. olyasmi az italok világában a szintén olasz Bottega Gold pezsgő. A Bottega kicsit régebbi cég, lassan 400 éve szőlészkednek Olaszország legjobb területein és volt rá idő, hogy megcsinálják a legszebbet és a legjobbat, amit csak egy jóízlésű olasz tudhat. A pöti különbség a Ferrero termékek és a Bottega Gold pezsgő között, az a következő: Ez előbbi szinte bárhol megvásárolható. Még a kis falunk vegyesboltjában is van Nutella is meg a pénztárnál Ferrero Rocher. Bottega pezsgő viszont nem jut mindenhova. A világ kb. 140 országában árulják, többnyire a nagy repülőterek duty-free üzleteiben. Természetesen lehet rendelni kiszállítással az interneten, de ennek az italnak a fő eladási és fogyasztási területe a top10 légitársaság gépeinek hosszú járatain az üzleti osztályon van. A szépen felöltözött légi utaskísérő kezében különösen jól mutat és nagyon szép, amikor ilyet töltenek a megszomjazott utazónak. Az IWSR adatai szerint az elmúlt 5 év során a Bottega a második legnagyobb forgalmú ital a légi közlekedés piacán.

"...most megnyerhető" írtam a bevezetőben. Igen, az AGRO.bio Hungary Kft. az "Aranykorona" akció keretében a fődíj - az egy unciás aranytömb - mellett az anyanyhoz kapcsolódó termékeket, többek közt Bottega Gold pezsgőket is ki fog sorsolni a vevői között. Aki gazdálkodik, az legalább 10 liter BactoFil vagy Cell termék november közepéig történő megvásárlásával nem csak 10 hektár terület termésbiztonságát tudja növelni, de esélye van megnyerni az aranytömböt vagy egy palack Bottega Gold pezsgőt.

Az interneten nagyon sok kép van a Bottega pezsgőkről viszont ez nem az az oldal, ahol az internetről levadászott képekkel nyomulunk, ezért gondoltam megcsinálom magam. A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren - amely 8. éve zsinórban a régió legjobb reptere a repülőtereket értékelő Skytrax szerint - természetesen mindig lehet Bottega pezsgőt kapni. Itt kattintottam pár képet a polcon sorakozó palackokról, aztán rájöttem, hogy ez nem az igazi. A Bottega Gold egy női kézben mutat igazán. Megkértem Linát, hogy segítsen, tartsa a kezében, hogy úgy fényképezhessem. Ugye hogy jó lett...? Lina amúgy fogorvosnak készül, és nem csak a Bottega áll jól a kezében, hanem majd a fúró meg a fogó is. Az injekciókkal viszont kevesebbet kell majd babrálnia szerintem, mert a tekintete úgy kábít, mint a morfiumos lidocain kombó... ezért is kértem, hogy nézze inkább a palackot, de ez csak egy kiegészítő háttérinfó volt.


Bónusz trekk: A 80-as évek közepén készült egy film Amerikában, azzal a címmel, hogy "Romancing the Stone". Nálunk "A smaragd románca" címmel ment a mozikban (innen kanyarítottam ennek az írásnak a címét) és stabilan rajta van a százas listámon. Olyan igazi hosszú-téli-estére való film, forraltbor mellé. Ez az a tipikus szépen forgatott, romantikus akcióvígjáték Michael Douglas-szal, Kathleen Turner-ral és Danny DeVito-val a főszerepben. Nyert is vagy 4 Golden Globe-díjat és volt egy Oscar jelölése is, amellett, hogy kasszasikert hozott a producernek és a gyártónak egyaránt. A producer amúgy maga volt Michael Douglas, aki a főszerepet is eljátszotta - remekül. A gyártó pedig... A gyártó a 20th Century Fox. Ezt a nagyszerű filmgyárat egy igaz magyar ember alapította és vitte sikerre, aki Fried Vilmos névvel született Tokajhegyalja epicentrumában Tolcsván, 1879 január elsején. Ő vezette be a hangosfilmet és ő csinálta meg a hollywoodi filmipart olyanra, amilyennek ismerjük. Nagyon sok kivándorolt magyarnak segített munkához, szerephez jutni. Sok sok megpróbáltatás után viszont úgy halt meg 73 éves korában, ahogy sok híres magyar. Magányosan, szegényen. A hollywoodi producerek közül senki nem ment el a temetésére annak, aki amúgy egy másik magyarral, a borsodi Ricsén született Cukor Adolffal megcsinálták Hollywoodot. Cukor amúgy a Paramount Pictures alapítója volt. "Nem elég magyarnek lenned... de azért segít" - ez a szöveg volt kiírva állítólag az ajtajára és ő is nagyon sok magyarnak segített... szóval ez az egész egy igazi "magyaros hollywoodi történet".



« Vissza

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie ! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges.